Ce se mai întâmplă prin Centrul Kolping…

O noutate în cadrul centrului de formare este organizarea unor cursuri de gătit, alături de AHA – American Hotel Academy şi doi dintre maeştrii în artă culinară, reprezentativi pentru România, Lady Chef Cornelia Ghişoi şi Chef Cezar Munteanu.

Toate orele de practică s-au desfăşurat în bucătăria şcoală a centrului de formare, iar examenul final susţinut de studenţii universităţii AHA va avea loc în sala Transilvania, din cadrul hotelului Kolping.

Timp de o lună, cei doi Chefi i-au îndrumat pe tineri în realizarea preparatelor culinare, pregătindu-i pentru examenul final, în care studenţii vor găti trei tipuri de preparate pentru 40 de invitaţi speciali.

Ce este AHA?

Este prima şcoală internaţională de management hotelier din România, care a luat fiinţă în anul 2007 la Braşov sub numele American Hospitality Academy (AHA) România, făcând parte din lanţul internaţional de şcoli de management hotelier American Hospitality Academy – International Hotel Management Schools (AHA IHMS). În acest context, AHA România oferea programe de formare profesională conform filosofiei şi metodologiilor AHA IHMS, aplicabilă în toate şcolile afiliate acestui lanţ, pregătind şi certificând personal de linie şi management mijlociu.

Cine este Lady Chef Cornelia Ghişoi?

Cornelia este licenţiată în Ştiinţe Economice, deţine o diplomă de Master în Studii Europene de Drept Administrativ, Brevet de Turism şi diplomă de Maestru în Artă Culinară. Are o experienţă de peste 15 ani în industria culinară, în prezent activând ca Bucătar Şef în cadrul hotelului Aro Palace din Braşov.

Cornelia este vicepreşedinte al ANBCT (Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism) şi a participat cu rezultate spectaculoase la diverse concursuri gastronomice internaţionale.

Cine este Chef Cezar Munteanu?

Adept al Nouvelle Cuisine, Cezar Munteanu este Executive Chef în Grand Continental Hotel din Bucureşti. A colaborat de-a lungul carierei sale cu numeroase reviste şi televiziuni din SUA, Slovacia, România. Deprinde tainele bucătăriei internaţionale cu mari bucătari ai lumii: Matt, Dietr, Kranzl, N.Lagret, Marchessi, I.Massari,etc.

A coordonat organizarea meselor oficiale la cel mai înalt nivel, timp de 14 ani ca bucătar şef în Ambasadele României din Italia, Statele Unite, misiunea României la OSCE şi ONU. A gătit pentru mari personalităţi ale lumii, prestaţia lui fiind remarcată în multe publicaţii.

Primeşte în 2004 din partea United Nations Association of The Naţional Capital Area Young Professionals premiul -”The Taste of România” – The Best Fusion Cuisine.

Cei doi Chefi şi-au exprimat acordul pentru o colaborare cu Centrul Kolping, şi anume, susţinerea unor ore de practică  alături de cursanţii înscrişi la cursul de calificare pentru ocupaţia Bucătar, organizat periodic în cadrul centrului de formare.

Astfel de evenimente ne ajută să ne îmbunătăţim continuu activitatea şi oferim lucruri noi şi utile cursanţilor.