Module de gătit

Salate
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Obiectivul modulului
Formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare numite salate, realizarea diferitelor decoruri şi aplicarea normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei.
Competenţe profesionale dobândite:
1. Alege materiile prime, auxiliare, sosurile, dresingurile.
2. Selectează echipamentul tehnologic si ustensilele.
3. Pregăteşte salatele.
4. Prezintă salatele
5. Distribuie salatele.
 
Gustari si antreuri
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Antreuri calde și reci
Competenţe profesionale dobândite:
1. Alege materiile prime, auxiliare, si semipreparate
2. Selecteaza echipamentul tehnologic si ustensilele
3. Prepara antreurile calde si reci
4. Prezinta antreurile
5. Distribuie antreurile calde si reci

Gustări calde și reci
1. Alege materiile prime, auxiliare şi aluaturi.
2. Selectează echipamentul tehnologic şi ustensilele.
3. Prepară gustările calde şi reci
4. Prezintă gustările.
5. Distribuie gustările calde şi reci

Supe / Ciorbe – Preparate lichide
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Competenţe profesionale dobândite:
1. Alege materiile prime şi auxiliare
2. Selectează echipamentul tehnologic si ustensilele
3. Găteşte preparate lichide
4. Prezintă preparatele lichide
5. Distribuie preparatele lichide

Preparate de baza
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Competenţe profesionale dobândite:
Alege materiile prime şi auxiliare
Selectează echipamentul tehnologic si ustensilele
Pregăteşte fripturile.
Pregăteşte mâncăruri din carne pui, porc, vită, miel, oaie şi vânat,etc
Pregăteşte mâncăruri din legume, orez, ouă, paste făinoase.
Prezintă preparatelor.
Distribuie preparatele.

Prepararea dulciurilor/deserturilor
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Competenţe profesionale dobândite
Alege materiile prime şi auxiliare
Selectează echipamentul tehnologic şi ustensilele.
Prepară dulciurile
Prezintă dulciurile
Distribuie dulciurile