Învățământul profesional cu durata de 3 ani

Cool Academy – Școala Profesională Duală în Ospitalitate este un concept inovativ pentru învăţământul profesional din România și combină educaţia primită în școală cu învăţarea la locul de muncă, în cadrul unei companii din domeniul HoReCa.

Acest concept vizează integrarea mai ușoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare. El se adresează tuturor elevilor clasei a VIII-a cuprinşi în învăţământul general / liceal care doresc să beneficieze de oportunităţile oferite de o profesionalizare accelerată, prin trecerea la un program specializat.

Dacă urmezi învăţământul profesional, ai următoarele avantaje:

• dobândești o calificare profesională care îţi permite să obţii mai rapid un loc de muncă şi să ai salariu mai devreme decât colegii tăi, care optează pentru bacalaureat;

• beneficiezi de o bursă lunară în cuantum de 400 Lei (200 lei/lună de la Ministerul Educației Naționale, și 200 lei/lună de la de la unitatea de practică);

• angajatorii îi vor susţine pe cei mai buni dintre elevi prin burse suplimentare de practică;

• după finalizarea acestui program poţi, în acelaşi timp, să lucrezi şi să îţi continui studiile liceale / universitare.

Mai multe despre modul de organizare a învățământului profesional în sistem dual aici.