Hotel Kolping, pilon al Educatiei Profesionale Duale in Romania

In ultimii ani ne confruntam cu o acuta lipsa de meseriasi, cauzata de desfiintarea in 2009 a scolilor profesionale..Avem pe piata muncii ospatari, bucatari, cameriste, cu Licenta in Managementul Afacerilor,

Am inceput acum 2 ani o colaborare cu Colegiul Tehnic”Maria Baiulescu”, preluand 25 de elevi ai scolii profesionale de ospatari – bucatari sa faca practica in hotelul nostru, dupa modelul  german al Firmelor de Exercitiu.

Incepand din acest an, odata cu aprobarea cadrului legislativ pentru Invatamant Profesional Dual, ne-am implicat in crestera numarului de locuri de scolarizare in cadrul Colegiului.Pe langa partenerul initial, Kronwell Hotel Brasov, ni s-au alaturat alti 13 actori economici , jucatori de top ai industriei turismului din Brasov, si Primaria Municipiului Brasov.

Vrei sa devii bucătar?

afis curs de bucatari

Mai multe detalii

Deschiderea oficială a cursului de bucătar, seria 11

Centrul Kolping de Formare Practică în Turism anunță deschiderea cursului de bucătar, seria 11, în Caransebeș. Evenimentul va avea loc miercuri6 mai 2015, ora 17:00, în cadrul Pensiunii Kolping.

Cursul se va desfășura pe o perioadă de 6 luni. Cei 26 de cursanți vor avea ocazia de a exersa în bucătăria-școală a pensiunii, echipată și dotată cu aparatură profesională.

Centrul Kolping de Formare Practică în Turism și-a început activitatea în anul 2006, în Brașov. Conceptul nostru se bazează pe activităţi practice, pe exersarea deprinderilor în cadrul unor complexe moderne, complet dotate și utilate.

Curs de calificare Bucatar, seria 10

Data incepere: 22.07.2014
Durata: 6 luni (practica si teorie)
Se adreseaza deopotriva barbatilor cat si femeilor.
Mentionam ca la aceasta grupa doamnele au un avantaj. In urma unui proiect finantat, in colaborare cu Asociatia Novum Brasov, doamnele vor achita doar 300 lei din valoarea cursului, diferenta de 500 lei va fi acoperita din proiect. Acest proiect se adreseaza doar femeilor. Absolventele cursului vor mai primi la final inca 200 lei, bonus ca au reusit sa duca la bun sfarsit acest curs de calificare!
Locurile sunt limitate!
Oferta valabila in perioada: 13.06.2014 – 15.07.2014.
Va asteptam la inscrieri!

Mai mult

Tranziția de la școală la viață activă!

Kolping Romania a semnat contractul pentru proiectul ”Masuri integrate de inserție pe piața muncii pentru viitorii absolvenți de învățământ preuniversitar și superior din Regiunea Vest”, având ca finanțator Programul Operțional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Alături de Kolping România parteneri în proiect sunt Universitatea de Vest Timișoara, Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș și SC CMP Center D&V Srl din Timișoara.

Pe perioada a 17 luni, peste 400 de tineri, elevi și studenți vor fi orientați și consiliați profesional, vor beneficia de stagii de practică în firme, vor participa la inființarea unor firme de exercițiu.

Fondul Social European împreună cu Guvernul României sprijină aceste măsuri de inserție pe piața muncii prin acorda...

Mai mult

Ce se mai întâmplă prin Centrul Kolping…

O noutate în cadrul centrului de formare este organizarea unor cursuri de gătit, alături de AHA – American Hotel Academy şi doi dintre maeştrii în artă culinară, reprezentativi pentru România, Lady Chef Cornelia Ghişoi şi Chef Cezar Munteanu.

Toate orele de practică s-au desfăşurat în bucătăria şcoală a centrului de formare, iar examenul final susţinut de studenţii universităţii AHA va avea loc în sala Transilvania, din cadrul hotelului Kolping.

Timp de o lună, cei doi Chefi i-au îndrumat pe tineri în realizarea preparatelor culinare, pregătindu-i pentru examenul final, în care studenţii vor găti trei tipuri de preparate pentru 40 de invitaţi speciali.

Ce este AHA?

Este prima şcoală internaţională de management hotelier din România, care a luat fiinţă în a...

Anunt

Vă anunțăm cu plăcere că începând cu 17 Noiembrie 2013 în urma extinderii Centrului de Formare Kolping Brașov, vă punem la dispoziție:
- o capacitate de cazare de 43 camere
- lift ce deservește ambele locații
- parcare extinsă de 23 locuri
- o nouă sală de festivități (145 mp)
- acces pentru persoanele cu dizabilități
- cameră special dotată pentru persoanele cu dizabilități
- internet wireless în toată clădirea

Centrul de formare va putea primi un numar mai mare de practicanti si cursanti in vederea efectuarii stagiilor de practica in domeniul hotelier.

Anunt

Cu ocazia inaugurarii extinderii locatiei, cursantii au avut ocazia sa participe la acest eveniment deosebit, luand parte la intreaga activitate din blocul alimentar, gatind alaturi de echipa de bucatari a hotelului Kolping.

Tinerii invatacei au pregatit  o cina stil bufet, unde invitatii au putut degusta produsele realizate.

Deschiderea oficiala a cursului de bucatar, seria 9

In data de 3.10.2013, ora 17:00 va avea loc deschiderea oficiala a cursului de bucatar, seria 9, in cadrul Centrului de Formare Practica in Turism!
Va reamintim ca termenul limita de depunere a dosarelor de inscriere este 27.09.2013.
Va asteptam cu drag!

Mai mult

Premiera in cadrul centrului de formare!

Centrul Kolping s-a bucurat zilele trecute de prezenta unor maestrii in arta culinara.
Este vorba de Chef Robert Voicu si Chef Ion Toma, de la Unilever Food Solutions Romania, care i-au invatat mici secrete culinare pe cursantii inscrisi la cursul de bucatar in cadrul Centrului Kolping.
Chef Robert le-a facut o scurta prezentare tinerilor si i-a purtat cateva momente prin lumea magica a condimentelor, si le-a prezentat cateva produse aflate sub marca Unilever.
Apoi, cei doi chefi i-au impartit pe cursanti in grupe, ajutandu-i sa efectueze 4 preparate din bucataria moderna.
Pe parcursul celor 3 ore, cursantii au gatit sub atenta indrumare a lui Chef Robert Voicu si Chef Ion Toma, realizand in final preparate deosebite si gustoase.
Chefii au promis ca vor reveni si cu alta ocazie pentru a im...