Educație și formare

Ce este sistemul de învățământ dual?

Procesul de educație sau formare într-o instituție de învățământ sau într-un centru de formare sunt combinate cu formarea la locul de muncă, în cadrul companiilor încă din clasa a IX-a, la firmele care, pot deveni, ulterior, potențiali angajatori.

Cum a început totul?

2015 – am devenit parteneri de practică pe învățământul profesional clasic împreună cu Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” și am preluat primii 17 elevi

2016 – nu exista încă o lege pentru învățământul dual și am început prin a ne întâlni cu diferiți parteneri în vederea înființării Școlii Profesionale în sistem dual

2017 – în urma activității de lobby, am înființat Cool Academy – prima școală profesională duală în domeniul ospitalității din România și am început, împreună cu partenerii, să primim primii elevi în sistemul de învățământul dual

2018 – am coordonat proiectul Cool Academy și am participat la Târgul Liceelor și la diferite concursuri din domeniu împreună cu elevii

2019 – am contribuit cu amendamente în proiectul Administrației Prezidențiale România Educată

Această formare profesională oferă posibilitatea de calificare și perfecționare în domeniul hotelier, al pensiunilor turistice și agro-turistice.În atenția muncii noastre se află omul ca profesionist. Încurajăm cursanții să-și dezvolte aptitudinile, talentele, să dobândească noi competențe prin care să devină competitivi pe piața muncii.

Cursuri:

Bucătar

Durată 6 luni, 720 ore

Obiectivul general al cursului constă în dezvoltarea competențelor necesare pentru prelucrarea corectă a materiilor prime, pregătirea sortimentelor de preparate culinare, aplicarea normelor de igienă și asigurarea siguranței alimentației. Absolvenții vor dobândi cunoștințe și abilități în comunicare, lucru în echipă, aprovizionare, igienă, organizare, pregătirea diferitelor tipuri de mâncăruri și deserturi. Acest curs îi va pregăti pe viitorii bucătari pentru a lucra eficient și creativ în industria culinară.

Ospătar

Durată 6 luni, 720 ore

Obiectivul general al cursului de calificare este să formeze profesioniști capabili să desfășoare activități de servire în domeniul ospitalității și turismului. Acesta acoperă cunoștințe și abilități în domeniul igienei și securității în muncă, comunicării, precum și pregătirea pentru servirea mâncărurilor și a băuturilor. Absolvenții vor fi pregătiți pentru a lucra în restaurante, hoteluri, cafenele și alte unități de alimentație publică, asigurând un serviciu de calitate și respectând normele specifice domeniului turistic.

Lucrător hotelier

Durată 3 luni, 360 ore

Obiectivul general al cursului este de a pregăti profesioniști capabili să ofere servicii de curățenie și îngrijire a spațiilor hoteliere la standarde înalte de calitate. Competențele profesionale dobândite includ aplicarea normelor igienico-sanitare, comunicarea eficientă cu clienții, planificarea activității, raportarea, organizarea spațiilor hoteliere, servicii de curățenie și alte servicii completemnare pentru a satisface cerințele clienților.

Competențe anteprenoriale – curs de specializare

Durată 40 ore

Obiectivul general al cursului de specializare este să formeze profesioniști capabili să dezvolte și să conducă afaceri de succes. Acest obiectiv cuprinde multiple aspecte, precum realizarea studiului de fezabilitate a afacerii, elaborarea planului de afaceri, planificarea strategică, aplicarea politiciilor de marketing, gestionarea eficientă a timpului, managementul resurselor umane și nu în ultimul rând dezvoltarea abilităților de leadership și comunicare.